Bártfai vásár

Bártfai vásár (utolsó augusztusi hétvége)  2018. Aug. 23-26.

Helymeghatározás: Pőstyéni megye, Bardejovi járás, Bardejov 

GPS: N49°17´34˝E21°16´31˝

Ha kedveli az igazi vásári hangulatot, amikor mindenfelől sült kolbász és finom murci illat árad, a standokon pedig mindenféle vásári áru kínálja magát, eközben vásári zene szól, feltétlenül keresse fel augusztus utolsó hétvégéjén a csodálatos történelmi várost, Bártfát(Bardejov)

A hagyományos vásár, amelynek történelme egészen a 14. századba nyúlik vissza, gazdag kultúrális programmal és számos érdekes kísérőrendezvénnyel várja a látogatókat. A rendezvények színhelye a történelmi Városház tér (Radničné námestie) és a műemlékvédelem alatt álló városközpont mellékutcái.

A kísérőrendezvények közé tartozik a műemlékvédelem alatt álló városközpontok problémáit taglaló szakmai konferencia, az üzletkötéssel és eladással egybekötött, személygépkocsikat is bemutató Bardkontakt nemzetközi kiállítás. A vásár rendezője Bártfa városa, amelyet minden évben több ezren látogatnak meg. Mindenki, aki a vásár idején vagy más időpontban keresi fel ezt a történelmi várost, szívélyes fogadtatásben részesül.

focisták győzelme

 

 

Szlovákia bejutott az Elnök-kupa döntőjébe

Győzelemmel kezdte meg szereplését a bangkoki Elnök-kupán a szlovák labdarúgó-válogatott, amely az elődöntőben 2–1-re nyert az Egyesült Arab Emírségek ellen. A másik mérkőzésen a házigazda Thaiföld gól nélküli döntetlent követően tizenegyesekkel kerekedett felül Gabon együttesén.

Forrás: Nezeti Sport